Feb 12, 2019, 9:46 AM

Път 

  Poetry » Phylosophy
378 0 0

Животът е събуждане

Животът е начало

Животът е прераждане и ново раждане.

...................................................

Започваме начисто, без багаж.

И нямаме дори секунда стаж

И нямане дори минута спомен

От стария дори си нямаме и помен

 

А само жажда за живот...

Неистова, безпределна и отново

Поемаме си дъх, и на челото с пот

Поемаме по пътя си наново.

 

Но идва ден, когато всичко се обръща

И много спомени ни връща

И някой близък, приятел или роднина

Си тръгва, ей така без видима причина.

 

Така приятеля ни скъп си тръгна

Не каза нищо, дори не ни прегърна

Изглежда е завършил земния си път

И поел е, по небесния такъв.

 

Върви приятелю, върви

И горе е за хора

Макар, че само нашите души

Отиват горе в простора.

 

Но някой ден, ще се намерим

И всички много ще се смеем

И въпреки, че нямаме тела

Ще правим пак, отново, щурави неща.

 

И този ден ще беше толкова обикновен.

 

В памет на добър приятел.

© Hristo Hristov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??