Път пред мен-а зад мен многостен.
Ще погледна ли истински в него,
или той ще погледне във мен,
или в него аз ще погледна.
Дъжд от лен - нежен, тих, устремен.
Ще се слея ли истински с него,
или той ще се слее със мен,
или с него аз ще се слея.
В промеждутъка тих на нов ден
да съм чиста дали ще успея.
Да съм бистра вода и за теб
да съм ромон, без да прелея.
Ще се влея тихо във теб
и душата ти в мен ще прелее.
В промеждутъка тих на нов ден,
ще съм чиста вода, преродена.
© Евгения Калъчева All rights reserved.