Тя върви по брега и мечтае.
Някак тихо. Наум се вълнува.
Тя не стъпва, а сякаш играе,
и със залеза гола танцува...
Тя не вярваше в хорски сърца.
Вместо тях си намираше камъни.
Построѝ дом за свойта тъга,
от любов досега нераздадена.
Тя не спира пред никой и нищо.
Всяка болка лекува със обич.
Няма страх от живота да вдишва.
(И дъхът на поет от град Ловеч.)
Тя е цялата хубост в душата ми,
и ведно - нежна сила и мощ.
Моят смисъл, живот и съдба,
моя клетва, молитва и прошка.
Тя върви дълго боса по пясъка,
и понякога плаче от липсата,
на усмивка в очите до блясък,
с който аз съм я гледал наистина.
Тя е тъжна и някак блажена,
и със страст още помни ръцете ми.
Всички камъни нейни ще взема.
Път да станат до мойто сърце!
©тихопат.
Данаил Антонов
14.09.2023
© Данаил Антонов All rights reserved.
Път да станат до мойто сърце!