Apr 7, 2015, 9:08 PM

Път към себе си 

  Poetry » Other
262 1 0

Опитват се мъглите

да ме обвият в тъмнина.

На път са и нощите

да ме лишат от светлина.

 

И този бурен вятър

от мен откъсва семена.

Животът е театър

с различни даже имена.

 

А аз на тази сцена

не искам вече да съм там

и в роля извратена

да се измъчвам още сам.

 

Ще ги издухам с мисъл

мъглите в моята душа

и ще потърся смисъл

по пътя нов да не греша.

 

Ще свалям и луната

да свети в мене през нощта,

а скришом семената

ще слагам в пазвата-пещта.

 

И тука да покълнат

на топличко във мойта гръд.

Аз вече съм погълнат

към себе си да търся път.

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??