Nov 24, 2018, 4:25 PM  

Пътуване 

  Poetry » Phylosophy
543 1 2

Пътуваме във мрак, разтворени в безкрая,
потънали във времето, в безбрежната тъма.
Във всичко сме и в нищо, но ето, че накрая
проблясква светлина, и ние сме в дома.

 

В началото е светло, неясно, някак сиво.
В началото в мъгла е скрит светът от нас.
Но после се избистря. Родени сме и живи!
А значи, че умираме, по-малко всеки час.

 

Във луда въртележка завърта ни  животът.
Нахлува в нас могъщо, със цвят и аромат.
И мислим, че е вечен, а мислим го защото,
сме глупави деца, в един прекрасен свят.

 

Но времето ни носи, то в нас е - ние в него.
Любов, успех, семейство и радости, и скръб.
Изграждаме мечтите си със модулчета лего,
а мислим, че строим със як челичен дъб.

 

Помита ги понякога жестоко урагана.
Безмилостно отвява ги, далеко във нощта.
Но рано или късно, зараства тая рана,
и пак строим със лего, мечта подир мечта.

 

Животът ни - глухарче, с хвърчилките отлита.
Изтляват и мечтите, умира любовта.
Не, нямаме надежди, броим си вече дните.
С озъбена усмивка очаква ни смърта.

 

И ето пак сме в мрака, разтворени в безкрая,
потънали във времето, в безбрежната тъма.
Във всичко сме и в нищо, но ето че накрая,
проблясква светлина. Отново сме в дома.

 

Автор: ПИ

© Пламен Иванов - ПИ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??