Aug 19, 2018, 9:46 AM

Пътят 

  Poetry » Other
548 4 6

 

Вече не знам 
през колко живота преминах.
Не, не броих.
Всеки един остави ми име,
остави ми знак, 
и няколко ценни съвета.
От всеки един изнесох мечта
и една светлина да ми свети.
А сърцето заприлича на книга
в която пише поета.
Стана и пристан 
за няколко уморили се лодки.
За куци надежди
и мечти без криле,
които не искат да лазят.
Стана като минно поле
заредено с благородни желания
които нося на гръб -
не знам накъде,
но с вяра, че може да трябват.
Само моя живот още не съм изживяла.
А той ме очаква на един кръстопът.
С букетче цветя закичено в шарена пазва

© Слава Костадинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??