Пред мъки и сладости изправена бях
пред рани жестоки от тъга
пред моменти с ласки
по пътя на любовта.
Но с нерадости сблъсках се
и света доби черна страна,
душата ми изгаряше
а от очите ми бликаше сълза след сълза.
Останаха спомени тежки
с тях сърце се бори
тяло мъртвешко в хомот попадна
и разхождаше се, но не падна.
Безутешно с нови сили
тръгнах аз по света
да търся отново любовта
по пътя черен с неприязми и тъга...
Ева Цанкова
© Eva cankova All rights reserved.