Nov 5, 2022, 9:41 AM

Рандеву 

  Poetry
162 1 2

Тази вечер морето е страстна жена.
Тя сърцето ми мъжко с финес го люлее.
Тази вечер не зная дали ще заспя,
или аз ще изчезна, отдал се на нея.

Тази вечер морякът ще пише творби.
Той е влюбен в Бургас и любимото синьо.
Тази вечер ще плува в дълбоки води...
Ще отпие от старо, изискано вино.

Ще я водя на кея. В зори ще трептим.
Ще си мисля за нея, когато я няма.
Тази вечер морето – богиня без грим –
режисира типична за двама ни драма.

Тази вечер съм роб на жена от вода
и се губя в прегръдките нейни, където
се преплитат красиво небе и земя,
за да кажат: „Поете, обичай морето!“.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??