Dec 1, 2011, 6:23 AM

Ранено сърце 

  Poetry » Love
945 0 2

Кръжи, блуждае мисълта неясна

в сънищата и реалността

и всеки път се пробужда с крясък,

попаднала в действителността.

 

Покой намира и утеха свята

единствено в мъглявата тъга,

алкохол, забулил сетивата,

отвлякъл надалеч огромната вина!

 

Любовната тъга утихва бавно

след вино и лудешки танц,

но утрото завръща я обратно

и разпалва в мене нов пожар.

 

Мислех, че тъгата си отиде,

мислех, че нямам повече сърце,

което в мрака да обича и да стене

като малко изоставено дете!

 

Но явно пак заблуда е било,

за мене и за моите другари,

щом човек обича от сърце,

то не може да го изостави!

 

Но как болката нестихваща да потули

и как сълзите гордо да преглътне,

щом само не може то да устои

и от думите лъжовни поне да се отдръпне!

© Николина Пендева-Пилчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Това сърце колко е малко,а как боли..И колко трудно се лекува,когато е наранено.

    Хубав и тъжен стих!
  • "Мислех, че тъгата си отиде,

    мислех, че нямам повече сърце,

    което в мрака да обича и да стене

    като малко изоставено дете!"

    Пожелавам ти да надмогнеш болката в себе си!Чувствен стих!Харесах!

Random works
: ??:??