Jun 5, 2008, 3:40 PM

Ранобудно утро 

  Poetry » White poetry
606 0 3

                                Ранобудно утро

                                                                                            (на Роси)

Утрото ранило

 сипе своята зора.

Ставай, мила,

закичи си стръкче светлина.

 

Утрото ранило,

дари ни своята сълза.

Ставай, мила,

разтъпчи се в росната трева.

 

Утрото ранило

свири своята тръба.

Ставай и полей ми, мила,

от менчето със ледена вода.

 

Утрото ранило,

не чака го деня.

Ставай, събуди се, мила,

защото хлябът изгоря.

© Борислав Пелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??