Mar 7, 2021, 7:32 AM

Разболя се светът 

  Poetry » Other
386 4 3

 

РАЗБОЛЯ СЕ СВЕТЪТ

 

Разболя се светът - много-много отдавна

и изгуби кураж да лети.

Закопня за измамното, без да остави

към духовното даже следи…

Разруши катедрали, издигна идеи

и потъна в човешки мечти,

основани на его, което посея

между хората власт и лъжи…

И сега задъхва, мълчи, боледува

от безкрайно дълбока тъга,

а пък уж е богат и добре съществува,

разполага с огромни блага…

 

Но отхвърля онези, които будуват

и се молят да вдигне душа…

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??