С побелели,
кратки звуци,
със ченета
от раздумици
ще те помоля
за минута-две...
и в ронливата
природа
на минутите
ще се почерпим
с по едно кафе...
Старостта ни -
кратка вечност,
ще разказва
по един живот
и кафето,
без да свършва,
ще е доза
кислород
във косите,
помъдрели
от предългия
вървеж...
© Венцислав Жеков All rights reserved.