Dec 30, 2007, 9:51 AM

Раздяла 

  Poetry » Love
845 0 4

- Зная. Време за раздяла настъпи,

нека да замълчим, мили.

По-добре ли е да покажем с думи

що сърцето е спотаило?

 

Имах съдбата на цвете -

отглеждано за късмет с подкова.

След това ме откъсна животът

без да зная, дали бях готова.

 

Разбирам - годините отминават,

но от обич

все още аз имам нужда

вместо към мен да поглеждат

по навик, случайно,

като собственост или чужда.

Понякога щастие сънувам в нощта

или как с някого двама мълчим

и отново се връщам към дните,

когато срещнах своя любим.

 

Помня - тогава бях бялата птица

със снежинки като перли в косите...

топли прегръдки,

после - реших се...

А днес - останах с мечти за цветя.

Кажи ми, мили, защо?

Загубих ли аз свойте крила?

Нима се превърнах в тъжна бреза?

 

Жестоко нещо е навикът.

Телата отдавна са свикнали с другия.

Любовта бе погребана някъде...

Но чуй! От обич

тази нощ даряват някому «Алилуя»...

 

Дали някой сега вдига чаша

за щастие, любов или болка,

а пред листа себе си пита

има ли на света мъка? И колко?

 

Навярно след време

в сърцето ми спомени ще нахлуят,

че някъде някой... 

някому от обич

засвирил бе „Алилуя"...

 

Ето! Времето за раздяла настъпи.  

Моля те! Замълчи, мили!  

И нека в очите си да четем

що душата е спотаила...  

 

- Но дали бих могъл, мила?

Знаеш ли?

Тогава на тръгване
поисках да ти подаря цвете.
Единствено,
едничкото на земята.
Но ти друг предпочете.
Това ли е
пръст на съдбата?
Аз зная - цветя няма да купи.
Познавам добре тези мъже.
Те не разбират, не знаят,
че цветето за жената

е безпомощно нежно

и скъпо, като малко дете. 
То не напомня само за детството...

Мечта е за полет с любим в нощта.

Затова поисках

за раздяла да те обсипя с цветя...

- Моля те!

Не зная, що съдбата

за двама е отредила.

Ти също, нали?

Искаш ли заедно

да помълчим, мили?...

 

 

 

P.S. Чуйте тези песни, след като прочете горните редове. Ако пожелаете и имате време за това...

        DEEP PURPLE - Hallelujah

        INGRID KUP - I will not die

        REDNEX - Hold me for a while

        LOBO - I'd love to want me     

        OMEGA - The Girl with the Pearl's Hair

       

    

© Морякът All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • Благодаря, че сте го прочели. Надявам се, че е прочетено тук, в неговата последна редакция, от този, който е причина за тези редове. Както и това, което ще публикувам по-късно в сайта.
    Весело посрещане на Новата година!
  • Хубаво е, прилича на песен. Балада, може би. Поздрав и 6 от мен.
  • Поздравления!!!
Random works
: ??:??