Nov 19, 2015, 6:34 PM

Раздяла и мъка 

  Poetry » Love
341 0 0

                                                                       Раздяла и мъка

 

 

                  Лятна нощ.

Едно момиче хлопна зад себе си 

дъсчената порта

и се запъти към загадките на живота.

                Закачливите песни

и тесните улички я мамят със своето

тайнство.

Свенливо поглежда и незабелязано

 се присъединява към шумната

компания   на своите  дружки.

                  А когато се озова в малкият читалищен салон

                 в полумрака на петромаксовата лампа,

                  сърцето й се оказа в плен на огъня,

                 спрял в очите на моряка.

Силна прегръдка в лудия валс.

                Топлина..........

И пътека към вечната любов.

Селото шептеше за тази любов

Селската чешма очакваше  срещите им.

Стъпките им се застигаха по селския мегдан.

                                В сънищата си бяха един до друг.

                                                  НО........................

Сблъскаха се двата свята.

Бедният и богатият!

                                       Два свята и две пътеки,

                                       които никога не се вляха

                                        в един широк и светъл път към  живота.

 

 

Раздяла.

Мъка.

И обич, която никога не остаря.

 

 

 

 

 

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??