Jan 28, 2011, 10:31 PM

Разговор с момчето 

  Poetry » Other
800 0 12

Хей ти, момчето с щръкнало перчемче,

с крачета боси и голото смешно коремче.

Все те виждам до избелялата ни ограда

как нослето бърчиш и отхапваш от хляба…

 

По цял ден с тебе гонехме хвърчилата

на детството безгрижно… и душата

си топлехме със звънкия и искрен смях.

Годините минаваха, не мислехме за тях…

 

Щуро се надбягвахме, с вятъра скитахме,

в цветен венец мечтите си сплитахме.

Вечер, засмени, на звездите намигахме,

ръцете протягахме и ги достигахме…

 

Сега мъж си, запазил  усмивка  широка,

по своя път крачиш, вече в друга посока.

Но в очите твои все още живее момчето

с щръкналото перчемче и боси крачета…

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??