Aug 10, 2012, 6:09 PM

Разговор с онзи сън 

  Poetry » Other
459 0 5

Здравей - казах му -
ти си този, дето ме посети
преди няколко нощи, нали?

            Галех те - отговори ми той. -
            Кожата ти бе суха.
            А очите - подпухнали!
Но къде беше толкова време, къде?

- простенах.
И се събудих.

Тази нощ ти отново дойде.
            Да ти напомня да сложиш
            цветя върху плочата!
            Онази пред къщата!
            Защо вече спря да го правиш?


Бях те забравила,
докато опиянена повтарях на друг:
"Обичам те",
а той изкрещя в лицето ми:
"Ти какво си представяш,
Как ти хрумна изобщо!
Има толкова други, на които държа!
И които действително ме познават!"
Схващаш ли?

            Знаеш защо съм дошъл, нали?
            Защото аз не съм те забравил.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??