Dec 26, 2021, 8:11 PM  

Разкажете, чули и не чули 

  Poetry » Phylosophy
374 3 9

Кръст си имам, с лекота го нося,
мяра е гърбината ми крива.
Тичам след мечтите – гола, боса,
кичурът в очите ми отива.

 

Думи имам, за да ги раздавам,
не пестя. За всекиго да има.
Ни пари ми трябват, нито слава,
а съм луда много и за трима.

 

Орис имам, ни добра, ни лека,
песента от устните не слиза.
Вярата ми в Бога и в човека,
кърпена, но моя си е риза.

 

Имам си звездици две – на чѐло,
някой казва – там са ми рогата.
И сърце – до безразсъдство смело.
С милион усмивки съм богата.

 

Време имам, силна съм, не плача
По сърцето – белези, от рани.
А душата – слънчева погача,
ще раздам – комат да не остане.

 

А когато тръгна, ще е юли
ще блести тревата, в тюркоази.
Разкажете, чули и не чули,
че авлига по земя не гази.

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??