Feb 10, 2009, 7:19 AM

Разкажи ми 

  Poetry » Other
649 0 3

Разкажи ми

 

Разкажи ми, братко, за стари времена,

когато брат за брата живота си даваше

и за обида на майце си

никому не прощаваше...

 

Разкажи ми за онази любов, чистата и святата,

която събира две съдби, а после

смъртта ги разделя, не

пиянското утро...

 

Разкажи ми за чудните девойки и момци

в народни носии,

звучната народна музика,

варосаната кирпичена къщичка,

семейното огнище и

щастие;

днес аз имам компютри в излишък,

къща за хубост, но не съм щастлив...

 

Разкажи ми, братко, жаден съм да чуя

нещо по-различно от

"и твойта майка също"...

© Борислав Симеонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??