Apr 1, 2007, 5:17 PM

РАЗКАЖИ МИ ПРИКАЗКА ЗА РАЯ 

  Poetry
736 0 15

ПРИКАЗКА ЗА РАЯ


Разкажи ми приказка за Рая.
Аз преминах Ада на галоп,
без дори и сам до днес да зная
яхал ли съм своя мизантроп.

Той живее в мен със зла нагласа
и доброто чака да умре,
но лети сега под мен пегасът
и на път едва ли ще ме спре.

Мизантроп рогат назад ме връща,
препродава ангела във мен –
да купувам раздвоен насъщния
и да преживявам ден за ден.

Той ми шепне колко лесно може
на наивни до възбог души
ласо на врата да се положи,
докато от вяра ги лиши.

Разкажи ми приказка за Рая,
че Чистилището ще ора,
без да му съзирам даже края…

И Рароя няма да съзра…

 

Не, не ми разказвай лека притча –

лъган съм до днес с какво ли не!
Нека в този разказ да наднича
плахичко мечтата ми поне…

Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??