Mar 4, 2018, 9:40 AM

Разказах ли ти? 

  Poetry » Love, Landscape, Other
438 2 11

Разказах ли ти, как да ме намериш?

Тръгни, когато дойде пролетта

и в майска нощ, ако се разтрепериш,

ще те прегърна, да не си сама!

 

Разказах ли ти, как да ме намериш?

Потичай сред разцъфнали поля,

щом юлските лъчи са ги огрели –

за теб донесох тая красота!

 

Разказах ли ти, как да ме намериш?

Почакай да настъпи есента

и там сред медени лозя – узрели,

преспи и аз ще дойда в утринта!

 

Разказах ли ти, как да ме намериш?

Сред снежна зима ти не ме търси,

а аз ще стопля те, вместо постели

с душа, сърце и парещи очи!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??