Sep 30, 2011, 11:49 AM

Разлютената есен 

  Poetry » Phylosophy
464 0 5

РАЗЛЮТЕНАТА  ЕСЕН


О, днеска Есента е разлютена.
Дойде при нас надъхана и зла.
Подгонила Ноември със остена
и с бяс нахлу във тихите села!..

Изгони Слънцето и Светлината.
И вятърът с камшиците си заплющя.
Събори шареното на гората...
На облаците силно закрещя.

От слънчевия рай тя ад направи...
Заля ни тя със сълзи и вода.
Заплахи със стрелите ни отправи
и като страх в душите ни се вля!...

Онези дни, със слънцето, ги няма...
Златистата окраска отлетя...
Земята затъжи с тъга голяма,
виновница за всичко туй е Тя!

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??