Oct 11, 2020, 11:36 AM

Разплакано 

  Poetry » Landscape
251 4 4

Октомври ковал от сребро перодръжка,
дъхът на студа по стъклата да  пише.
Дъждът пък по покриви мокри се тръшкал,
защото се чувствал самин и излишен.

 

От белите листи на сто хризантеми,
ветрецът сърце за Луната направил.
Тя цопнала в локвите, за да го вземе,
спасителят дъжд се за нея удавил.

 

Денят полусънен е - чудом се чуди,
в градината сякаш вилняла е зима
Ноември, мъглата, Луната  са луди,
дъждът пък въздиша и плаче за трима.

 

Помолих ветреца, за мен да отчупи
 потайно парченце  едно, от дъгата.
Та стих да напиша - дъжда да подкупи,
че вече разплака дори и тъгата.

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??