Sep 4, 2014, 3:16 PM

Реквием 

  Poetry » Other
483 0 8


Реквием

 

онази

форма на живот

изричаше със жар

последното си (ежедневно)

съдържание

мълчеше и оглеждаше се

в нечии очи

и диреше

подобното на нейното съзнание

но

ехото от нежния ѝ глас

се връщаше

прегърбено и уморено

от липсата на светлина

опарено от мрака-до червено

тогава

тя започна да гради въздушни кули

и да ги събаря с нежелание

заровила се в пясъчния свят

прие съдбата на ваяние

навярно

искаше да създаде

пристанище

за вечното движение

така

успя да побере

в безводен свят

недоизплаканото разсъждение

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??