Apr 7, 2012, 11:05 PM

Реквием за една пеперуда * 

  Poetry
510 0 2

Много си далечен,

но оставяш сянка.

Будиш ме красив, беспечен,

но за теб съм прекалено малка.

 

Пътеката ни кратка е,

свършва зад завоя.

На края  разделени сме!

А дали вината е моя?

 

Пеперудата изгаря,

но лети към светлината.

Затова пък има ги крилата

и с вятъра създава буря.

 

Политам... теб да диря,

нищо, че ярко светиш.

Последни секунди ще броя,

щом те видя  и се усмихнеш.

© Нели Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??