Jul 9, 2009, 12:41 PM

Репортаж (по С. Пенчева) 

  Poetry » Civilian
472 0 3

Откриха го привечер. В задния двор.

Висеше обесен, с изплезен език.

Под стария орех. Небръснат. С отворени

очи. От съседите някой извика

полиция. После линейка. Набързо

качиха трупа на мъжа безработен.

Един следовател въжето отвърза.

Друг пишеше нещо. А двете самотни

дечица, момчето с ожулени лакти

и сестричката с тъмните сухи очи,

стояха забравени. Голите факти

такива са. Просто... да помълчим...

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??