Nov 14, 2020, 1:54 AM

Рисуване с душа и малко думи... 

  Poetry
212 4 8

Опитвам с думите си да рисувам

и всички цветове да сътворя.

Високо до дъгата ще доплувам

и багрите при вас ще донеса.

 

Със синьото морето ще извая

и бурните разюздени вълни,

до хоризонта – линия в безкрая,

преливаща в небесните искри.

 

Със жълтото лъчите ще докосна –

на мойта длан се спира топлина.

Ех, Слънце, аз макар и непораснал

се вглеждах в ярката ти светлина.

 

Зеленото в горите ме отведе,

сред бликащи потоци и треви,

в които сладко красотата дреме

и в китните поляни тя блести.

 

Червеното е в маковете юнски,

в огньовете на всеки ритуал.

Във гроздовете медно-септемврийски,

във виното с мискетовия чар.

 

А бялото в магия ме пренася,

това е ангелската чистота.

И гълъбите – живата украса

на свят обвит в любов и доброта!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??