Jul 5, 2021, 10:40 PM

Ритуалът 

  Poetry » Landscape, Other
355 2 0

 

Кипящи сънища -

разтопено сребро е основата. 

На розите тръните са ми любими:

                                            ухаят на луна,

        желана е кръвта щом

до пръсти се докоснат.

 

 

Падащи звезди уловени в мрежа,

цигареният дим е мъгла.

 

Във врящият казан прибавих и тях.

 

 

Вана с течно злато:

       синът на Нептун тази нощ е гост.

 

  Арсенови очи съзират нарастващата ми мощ.

 

 

Градина от кошмари:

  любимите ми отровни цветя.

 

Сред тях едно единствено държи невинността:

 

Откъсната бяла камелия:

   кристален кинжал целува дланта.

Ручей гъста червена вода

   снежните ѝ цветове прегръщат.

 

 

Вексонски гримоар оставен

  на каменния олтар.

Мраморни арки образуват пентаграм.

 

 

Факлите са запалени;

    кладите на брега горят.

 

 Драконът отгоре гледа.

 

Посейдон мълчи.

 

  Хадес в сенките се настани,

прехапа устни;

  в ръцете си нарове държи.

 

Ритуалът започва.

   Везните прегръщат пръстта.

 

                          ***

 

За вечните млада е нощта.

 

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??