Sep 9, 2009, 8:06 PM

Родопска песен в Орехово 

  Poetry » Phylosophy
663 0 11

Родопска песен в Орехово

                                 ... Бела съм, бела, юначе

 

От сцената засвири силно гайда.

По-скоро по човешки запищя.

Гласът ù сякаш търсеше да нàйде

забравени в душите ни неща.

 

И да ги вкара в песента прекрасна,

с една красива, българска мома.

Огреяла света със хубостта си.                                   

В сърцата влязла, като у дома.

 

Миришеше на есенни поляни,

на билки, на гора и колендро.

Тук целите Родопи бяха сбрани

в един салон, подобен на гнездо.

 

И песента, подхваната от всички,

ехтеше в долините под Персенк.

А аз... заплаках в шепите си. Скришом.

От гордост... пък макар и за момент.   

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??