Jun 9, 2019, 7:10 PM

Роли 

  Poetry » Phylosophy
1084 1 3

Животът ни завърта непрестанно 

във шеметна, неспирна въртележка.

Забързани и маските поставили,

понякога забравяме човешкото.

 

Играем роли-главни и посредствени,

опивайки се от успех измислен,

но често сме в миманса на пиесата, 

а драмата ни всъщност е гротеска.

 

Сценарии измисляме неспирно 

и в репетиции животът преминава,

потъваме в илюзии и шеметно

стремиме се към суета и слава.

 

Но, щом угаснат светлините, в тъмното

пред матовото старо огледало

оставаме сами със себе си-

едно лице с размазан грим и тяло,

изтръпнало от болка и умора.... 

 

Очите ни се взират жадно,

за да съзрат душата ни под фалша,

със който се покриваме с надеждата

да се предпазиме от същността си.

 

Да махнем маските!

Сълзите да изтрием,

да се погледнем смело във очите,

да се усмихнем и да се отърсим

от илюзиите и лъжите.

 

Да махнем прашните декори,

да вдигнем тежките завеси,

да позволим на слънцето да слезе

и да участва в нашата пиеса.

 

Пиеса за любов.

За тази-вечната,

която винаги възкръсва като Феникс-

от пепелта на чувства изгорели

и носи ни отново на крилете си....

 

© Красимира Нушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много благодаря за оценката, Младен!
  • Много силна поезия изведена до степен на непреходна актуалност. Поздравление!
  • И всичките сме от един театър, и само ролите са ни различни...темата на стиха е актуална за всяко съвремие.
Random works
: ??:??