Feb 5, 2017, 9:35 PM

Рошавото ми безсъние 

  Poetry » Love
484 3 11

С безсънието отново сме сами,
че думите отдавна са заспали,
и сгушвам се в познатите гърди,
а то разстроено, разбиращо ме гали.

А мислите катерят пак скали,
и всички върхове са заснежени,
ожулват си ръцете и кърви,
умората ги свлича на колене.

Сълзите непоканени валят,
възглавницата иска да ги пие,
пак стискам ги, солено е... горчат,
виновно се опитвам да ги скрия.

Безсънието приспивно ме люлее,
унасям се... не искам да ме будиш,
промъквам се в съня ти и копнея,
сънуващ будно... нежно да ме любиш.

 

© Неземна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??