Jan 29, 2009, 4:53 PM

С Амалия в Москва 

  Poetry » Love
438 0 4

                                    С Амалия в Москва

 

                         Москва, Кремъл, Конгресната зала.

                         Гледахме един чудесен балет.

                         В двора - топ и огромна камбана,

                         накрая влязохме в един кабинет.

 

                         Тука Ленин и Сталин са работили,

                         и Жуков е докладвал как ще победи.

                        Кажи ми, дали някога сме мислили,

                        че тук ще останат и нашите следи?

 

                        После Останкино - Телевизионната кула,

                        на "седмото небе" сме двамата с теб.

                       Под нас е цяла Москва - гледка красива,

                        над нас пръска лъчите си мощният Феб.

 

                       На Червения площад стъпки отекват,

                       караулът се сменя от войници напети,

                       пред мавзолея посетителите не секват!

                       Братушки, приемете нашите привети!

                                  1972 год.  Москва

© Асен Стефанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Москва, Москва, как беше казал Смирненски, Звезда на нови времена.
    Мисля че не е сбъркал. Но това е темата на бъдещето.
  • За времето си е било магия -
    да стъпиш на Червения площад!
    Да бях и аз така, не бих го скрила
    и като тебе щях да се дивя!
  • И тук благодаря!
  • Москва си е...Москва...Кремъл си е...Кремъл...Русия...си е Русия...
    и вие...Асен и Амалия...и топли спомени в стих...
Random works
: ??:??