May 29, 2015, 6:59 PM

С луна в ръката 

  Poetry » Landscape
743 0 3

Наблюдавам нощта, началото почва.

Само преди миг ми се струва

спусна се слънцето по дългото многоточие,

избухна и залезът и взе да палува.

 

Пристъпвайки с бавни стъпки от изток,

изтривайки боите нощта се заспуска.

Гледаше мъгливото око на луната отблизко.

Не мога да спя! Не ми се изпуска!

 

Светлината, като в театър, бавно гасяха.

На хоризонта палнаха свещи.

Нощта настъпи. Всички заспаха.

Някой погали моите плещи.

 

После отмина. Роклята ù прошумя.

Натам, където са избродирали звездите.

Тя бързаше в прегръдка да вземе земя,

да даде топлина и светулки в очите.

 

На мене ми трябват подаръци във очите!

Аз си отивам. Нощта е сама.

Тя се качи на небето, там, сред звездите

и държи във ръка сребролика луна.

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • красиво и тъжно... тъжно и красиво...
    ти си, Зем...
  • Много сантимент има..., перфектно изпълнение...!!!
    "Светлината, като в театър, бавно гасяха.
    На хоризонта палнаха свещи.
    Нощта настъпи. Всички заспаха.
    Някой погали моите плещи."
  • Живи ли сме, все нещо търсим, все нещо не ни достига.............
Random works
: ??:??