Dec 4, 2009, 12:52 AM

С поезията съм на вие - в памет на баща ми 

  Poetry » Phylosophy
1513 0 5

С поезията съм на вие

       Публикувано във вестник "Септемврийче" - 1976 година,
         В памет на баща ми Денчо Найденов - поет




           С поезията съм на Вие,
           трудно ми е да творя.
           Но пред никого не крия,
           че със нея ден и нощ горя.

           Горя във треската, в която
           горял е всеки млад поет.
           Горя с окоз, идея свята,
           огряла всеки стих, куплет.

           Горя, горя и, още неугаснал,
           започвам на шега да драскам аз,
           а куплетът след минута е пораснал,
           тежи кат зрял пшеничен клас.

           Редуват се куплети след куплети
           и всичко някак лекичко върви.
           Така ли тръгват всичките поети:
           "Стон почивай, глас мълви"?

           И този глас във мен говори,
           че аз съм временно унесен
           и видно ли е да се спори,
           че туй приличало на песен.

           С поезията съм на Вие,
           трудно ми е да творя.
           Но пред никого не крия,
           че със нея ден и нощ горя.

© Донко Найденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??