Feb 21, 2021, 10:17 PM

С пулса на нощта 

  Poetry » Other
214 1 2

Щом тихо в мен душата плаче
с една нестихваща тъга,
глава изправям аз и крача
с въздишка скрита през деня.

 

А в притъмняла късна вечер
аз се прибирам у дома,
но няма никой тука вече…
Ще пиша стихове – кога

 

по-слънчеви или пък тъжни
със ромон вънка на дъжда,
но стиховете са ми нужни.
Те идват с пулса на нощта.

 

Тя ме покрива с наметало
с блестящи сребърни звезди,
за сън очите ми затваря -
до сутринта при мен ще бди.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??