Jun 16, 2006, 2:42 AM

С Ъ Л З А 

  Poetry
1086 0 23

СЪЛЗА

 

Сълза проблясна под звездите,

отрони се и падна в пръстта.

Сълза издаде мъката в очите

и се изгуби тихо в нощта.

 

Петно в земята твърда

остана дълго след това,

а там израстна гордо стръкче

нежна пролетна трева.

 

Нощес,когато всички спят,

роса на стръкчето стои,

а капчиците трепкат и искрят,

напомняйки за нечии сълзи.

 

Сълза размекна пръст корава,

дори и тя пред любовта

отстъпва бавно и не устоява.

Сърцето студено това не разбра.

 

 

 

 

                 

 

 

© Екатерина Банска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??