Dec 1, 2009, 5:11 PM

Сам 

  Poetry
604 0 2

Тази нощ погребах музата си,

поставих я с присвити колене на пода.

И после дълго плаках в тъмното,

със сълзи пълнех мъртвата утроба.

И питах се защо оставих я да си отиде,

защо загинаха мечтите ми и всички чувства.

И ето - сам във тъмното останах да се крия,

със болката, която нощем ме събужда.

Понякога във стаята се гонят мислите,

лицето си във ледените шепи крия.

Дали това е краят на мечтите ми,

останал сам и в мислите си сам ще скитам.

© Петър Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Понякога във стаята се гонят мислите,

    лицето си във ледените шепи крия."

    Страхотно! Тъжно, но и много силно!

  • В тези дълги зимни вечери самотата и безверието вият от всеки мрачен ъгъл
Random works
: ??:??