Feb 2, 2019, 10:52 AM  

Сам... не значи самота 

  Poetry
186 3 2

Да бъдеш сам – не туй е самотата,

че да ме вкарва в незаслужен грях.

И тя си търси пристана, горката –

да ме затисне, като похлупак.

 

Но знам, че тя на всеки е в душата –

макар и с други, вътрешно си сам.

Самотен, сам – различни са нещата,

духът и тялото са твоя храм.

 

Не се терзайте, ако сте самички,

не се винете, че понякога

не пеете във хор с кресливи птички,

а сам – сами прекарвате деня.

 

Да бъдеш сам е работа за смели,

това не значи тежка самота.

Бъдете себе си, не просто сврени

във ъгъла на нечии сърца!

...........................................................

"Който не обича самотата, не обича свободата" - Шопенхауер

"Защото на този свят не ни е предоставено нещо повече от избора между самотата и нищожност"  - Шопенхауер

"За да живееш в самота, трябва да си животно…, или бог." - Ницше

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??