Nov 1, 2020, 12:30 PM  

Сами творим и своя Рай... и своя ад 

  Poetry » Phylosophy
302 1 6

Понякога се губим сред посоките, 

които са навсякъде пред нас. 

Потъваме сред бездните, дълбоките,

забравяме и правото на глас, 

което дадено ни е с самото раждане -

Тогава сякаш губим светлината 

във някакво несвършващо пропадане, 

и дъжд вали, но няма я дъгата, 

да ни дари със свойте цветове. 

Затваряме се в себе си полека 

и губим спомена, че има и небе... 

Но има лек! Не го търси в аптека,

а в топлата усмивка на дете, 

във ароматите на вятъра, в природата, 

във песента на малкото щурче -

Така ще видиш пак доброто в хората!

 

Не се затваряй сам в безлична кула!

Не се обръщай с гръб към този свят!

Спомни си мисълта, която слагам тука -

Сами творим и своя Рай... и своя ад!...

 

21.02.2019.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??