Apr 9, 2008, 9:56 PM

Самота 

  Poetry » Phylosophy
775 0 1

     САМОТА       

 

Самота, ти раждаш болка и смърт в душата,
като жесток кинжал режеш месата
и тялото кървящо не те плаши,
а дълбоките рани те възбуждат към мъст.


Самота, ти болиш и душата разяждаш.
Раздяла, напук на всичко се роди отново
и като пеленаче се облече в дрехи,
а като самодива затанцува в грозното.


Самота и раздяла, две сестри на нощ безкрайна
и дълга е тази забрава на сърдце и мъка.
Прости си болка, греха на тежка разправа
и моли Бог за милост и прошка в забрава.

 

Бог велик е, но самотата познава и в рая.
Самота, ти съдиш в безкрая
и сметката накрая я плаща кинжалът
на робство и мъки жестоки.

© Елеонора Миладинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??