Sep 8, 2009, 3:05 PM

Самота 

  Poetry
420 1 1

Злочеста, безпощадна е съдбата,
съдба на странник без подслон,
бродещ, търсещ щастие,
копнеещ да открие някъде любов.

 

Нарамил своята надежда,
той търсил по врати безброй
и се надявал от поредната
да му отвори чаканото щастие.

 

Домът му бил безкрайното небе,
компания му правели звездите
и заедно с прииждащата зима
и малкото надежда си отива.

 

Старецът, сломен и побелял,
за миг не спирал да опитва -
наближавайки последната врата,
той все по близо бил до зимата.

 

Останал вече без надежда,
почукал за последен път,
прегърнал свойта самота
и казал "сбогом" на надеждата.

© Добринка Тосева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??