Feb 4, 2024, 7:21 PM

Самота 

  Poetry
151 0 0

Да прегърнем ли, и целунем самотата?

Последна тя горката, в съня ни ще избяга!

 

Календара дните ни брои, часовете ни протака

самотата с часовник, секундите тик-така.

Стари войни, скрили от смъртта-живота

развяват бяло знаме гордо, жалки, живи!

Завърнали се в къщи, самотни, слаби и унили

с поздрава здравейте и добре дошли-бъдете!

И тогава самотата ще е наша карма

дните от в живота, ни я връчват нея за награда!

До леглата ни да бди, самотна, вярна тя

а щом завинаги заспим, последна  ще избяга...

© Найден Тихомиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??