Oct 19, 2021, 10:19 PM

Самотна драка в ноемврийска угар 

  Poetry » Phylosophy
263 7 7

САМОТНА ДРАКА В НОЕМВРИЙСКА УГАР

 

Кажете как се става лицемер?

Омръзна ми да бъда трън в очите

и хляба си да чупя сух и чер.

Познавате ли някой  да го питам.

 

Каквото трябва, аз ще си платя.

Наложи ли се  ще изтегля заем. 

Опразня ли от чувства мисълта

по-леко ще е, може би не зная. 

 

Със присмех са ме срещали и зло

и никой не призна, че ме обича.

Дощя ми се студеното легло

кошмари през нощта да не пресичат.

 

Да не надничам през пердето вън,

сърцето ми да стане по-кораво.

И плисне ли внезапно хладен дъжд

за споделеното да не разказвам.

 

Ще спра да милвам куцото кутре,

след мен което крета – с километри.

И ще твърдя, че сбор от две и две,

не се равнява винаги на четири.

 

Ще съм безцветен, празен елемент

от статистическите база данни.

Полека да изчезвам – ден след ден,

А някому ще липсвам ли – едва ли.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??