Тясната уличка вечер
Се смалява от мрака почти,
Приближава от мисли отвлечен
Самотният пътник встрани.
Той си знае, че свърши ли мрака,
Наяве ще блеснат горчиви сълзи.
Върви си отдавна и чака
Да притихнат най-скръбни "мечти".
Навярно е трудно да зная
Самотник защо ли мълчи,
Безумно да питам, гадая
В мрака защо ли върви?
Тази уличка тъмна от мрака
Поглъща го, върви към смъртта.
Пред моята порта зачака...
В торбичка - сухи листа!
Очите блестяха в сълзи,
Размаха ръка "искам да пия, да ям"
Луната отрони черни лъчи.
Най-сетне разбрах, че е ням!
Замина самотникът странен,
Листата прибрах у дома.
Продължава по пътят неравен
Домът ми напълни с тъга!
Невъзможните срещи ме плашат,
Живея в страх и мечти
Искам с поглед да срещна
Самотник дори да мълчи!
© Мария Николова All rights reserved.
Марѝ! 🌈