Nov 17, 2014, 6:34 PM

Самотникът 

  Poetry » Other
372 0 3

Идея и заглавие от

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=328375

 

Самотникът дълго опъва платната

и моли морето – дано му прости!

Пролайва на  сън  недоволният вятър

и  риби отварят милиони  усти -

 

да глътнат самотника.Той се предава –

отблъснат, отчаян, без ум, без мечти.

На дъното морско ще търси забрава -

решил е! И връщане няма ….почти.

 

Почти е пробил това старо корито.

Сълзùте го пълнят – не морска вода.

Досущ като него е – тъжно, разбито…

Към дъното! Бързо – без звук и следа!

 

Внезапно момиче  видя отдалече.

То  викаше нещо от стръмния бряг,

в косите му лягаше лятната вечер…

Девойката беше компас и  маяк

 

посочващ му пътя обратно, към нея

и той се почувства обичан и смел.

Ужасно поиска все пак да живее,

но късно… към дъното беше поел…

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Въздействаща образност,майсторски сътворена и поднесена идея!
    Удоволствие бе, да се потопя в стиха ти, Нина!
    Поздрав!
  • Истинско,горчиво и истинско!
  • Хубаво стихо. Много хубаво. Ако беше сложил и един холивудски завършек, щеше да ни върнеш душевното спокойствие а сега ни оставяш в реалността.
Random works
: ??:??