Dec 7, 2019, 8:57 PM

Самозапалаване 

  Poetry » Civilian
766 0 0

Мъгла и студ полягат на паважа

и аз се крия в стария балтон.

И се срамувам тука да го кажа,

че вътрешно издавам адски стон.

 

От страх сърцето сякаш ми замира -

за него няма истински уют.

А там пред мене - горе на баира,

насрещен вятър духа, като луд.

 

Сега така изглежда тук пейзажа

в страната - не далече от фалит,

че иде ми със газ да се намажа

и да си драсна клечката кибрит.

 

Да пламна бързо, като факел боен

и да се скрия, като гологан...

Да падна аз и от тормоза двоен

от некадърната елитна сган.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??