Jan 21, 2008, 9:37 PM

Сблъсък (в себе си) 

  Poetry
703 0 24
 

 

... и не на себе си извадих ножа.

На онзи другия, във мен.

Таящ се зад прозрачната ми кожа

и често ме поставящ в плен

на някакви невидими нещастия,

на прекалено дръзки предразсъдъци,

със корени във почвата - очакване,

с идеята - начало на разсъмване.

А после пак летежно сгромолясване

в реалността със цвят на въглен,

копнежите, превръщат се във пламъци,

отново съм рефлекторно опърлен.

Вися на възлите на свойте обещания,

неизпълнимо стягаща се примка,

а болката, пресипнала от изживяване,

гейзерно в сърце ми блика.

И давя се във собствените сблъсъци

на себе си и другия във мен,

черното залива ме на тласъци,

на ръба на силите си уморен,

очи затварям и дано се съмне...

 

 

 

 

 

© Деян Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??