May 3, 2019, 4:47 PM

Сбогом 

  Poetry
169 1 0

Светлина в стаята прониква, 

всяка сутрин е с аромат на кафе,

филийка сложена в чиния,

галя бабиното сърце.

 

Градината е пролет неусетна,

всичко наоколо зеленее,

щом бабините ръце копаят,

цветята около нея играят. 

 

Днес влизам в бабината къща,

пердето спуснато,

вратата затворена,

няма кой да сгрее сърцето.

 

Цветята увехнали, 

душата ранена,

дърветата не греят

градината опустошена.

 

Бабо, не каза за последно сбогом,

и с ръка не ми помаха,

кой с усмивка ще ме изпраща,

кой отново ще ме чака...

 

 

 

 

 

© Едмона Нейчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??