Dec 6, 2012, 7:31 PM

Сбъркана утопия 

  Poetry » Other
464 0 0

Представете си небето с пътища и магистрали,

регулировчици на всеки облак с палка,

къде и колко да летим ни сочат светофари,

по правила и разпоредби да мечтаем с мярка.

 

И птиците закотвени във клетки,

със вързани крила по график,

плащат  данък зарад свойте песни,

с душа, изгубена в забързания бизнес трафик.

 

Това е то животът социален и модерен,

по план и по програма деня си да градим.

Заради реда в затвор децата да посеем

и чувствата по някаква си схема  да редим.

 

Новините се превърнаха във шестото ни чувство.

Вътрешният глас е просто някаква статистика.

Съвестта свободна  е в графата блудство,

а подтисничеството -  печеливша математика.

 

Представете си небето, оградено със бодлива тел,

представете си, че трябва за луната и звездите да платите.

Не се ли случва във сърцата ви туй робство без предел,

заради което продадохме си  ний душите.

© Антония Спирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??