Dec 2, 2011, 6:17 AM

Седем елфа в джинджифиловата къща 

  Poetry » For kids
456 0 1


В джинджифиловата къща

малки елфи са се скрили.
С зелени дрешки, с червени обуща,
тропат, чукат работливи.

Първият мъник разлиства
пъстроцветни писъмца
и в тефтера си преписва
списък с играчки и имена.

Втори изработва куклите,
плюшени мечета, спайдърмени
и хвърчат край него руси букли
 мечешки елеци, наметала на супермени.

Третият сглобява  камиончета,
колички, хеликоптери, мотори,
дори каляски с приказни вихрогончета

и мини болиди със сложни спойлери.

Четвърти, седнал на бюрото,
съчинява, пише и рисува,
за каките и батковците в школото
много книжки да изфабрикува.

Ако не е кукла, книжка или камионче,
петият за него ще се потруди –
бижута, музикални инструменти, балончета,
карти, люлки изпод пръстите му се будят.

Шестият разпръснал е хартии,
торбички цветни, тиксо, панделки, брокат,
за всяко детенце подаръка ще увие
във най-любимия му цвят.

Седмият нарежда ги по списък
в една голяма шейна със елени.
И докато да четеш се улисваш,
и твоите подаръци са в нея наредени.



01.12.2011г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??