сутрин в четири
е идеалният момент
за конфронтация с болката
за спор с умората
а събота е ден
за работа
върху живота
и човеците
различният четвъртък
е за раждане
и само в понеделник
може да се спи
без сънища
защото са измислени
и някак липсва истина
доверието неделно
ще горчи
във скуката си споделено
няма връщане
защото петъчното
е страхливо пробване
а пробите житейски
са отблъскване
и всяка сряда
ще вали
до тъмно
защото вторник
е издъхнал
в необичане
© Геновева Христова All rights reserved.